Berlin på kryds og tværs

Dag 1:

Mandag den 24. august mødtes 51 deltagere ved bussen på Lyshøjgårdsvej kl. 08.30. Herfra kørte vi til Gedser, hvor vi tog færgen til Rostock. Undervejs spiste vi brunch i færgens restaurant. Sidst på eftermiddagen ankom vi til Hotel Sylter Hof  på Kurfürstenstrasse nær Wittenberger Platz og det store varehus KaDeWe. Aftensbuffet på hotellet. Resten af aftenen var fri og nogle slentrede rundt i området og andre gik på bar og nød eksv. en kold sodavand.

Dag 2:

Vi mødtes ved bussen kl. 09.30 og kørte til Brandenburger Tor og Rigsdagsbygningen. Vi kom forbi Holocost-mindesmærket til Potsdamer Platz, hvor vi spiste frokost. Om eftermiddagen så vi nærmere på mindesmærkerne fra krigen og den kolde krigs tid: Topographie des Terrors (SS og Gestapos hovedkvarter), Wilhelmstrasse med Görings luftfartsministerium, Hitlers bunker og Goebbels propagandaministerium m.m. som vi så på en lille spadseretur. Vi spiste kold roastbeef med brasede kartofler m.m. på Alter Berliner. Efter middagen på ”Zur Nolle”, som bestod af to store Zigeunerschnitzler med tilbehør og apfelstrudel til dessert  kørte vi en aftentur i det oplyste Berlin inden vi blev sat af  ved hotellet.

Dag 3 

Vi kørte fra hotellet kl. 09.30. Da vi havde god tid inden sejlturen kørte vi lidt rundt i det gamle DDR og så både fint istandsatte huse, men også en del faldefærdige bygninger. I det skønneste solskinsvejr, sejlede vi en times tid på floden Spree, som engang udgjorde en del af grænsen mellem Øst- og Vestberlin. Vi bliv samlet op af bussen og kørte til restaurant Mio hvor vi spiste frokost. Efter frokost kørte vi ad pragtgaden Unter den Linden over Museumsøen med Berliner Dom, forbi Deutsches Museum, operaen, Humboldt Universitetet og til Bebels Platz, hvor vi steg ud og så mindesmærket for nazisternes bogafbrændinger. Fra pladsen spadserede vi til Gendarmenmarkt, der domineres af den franske og den tyske domkirke samt koncerthuset. Vi blev samlet op af bussen i nærheden og kørte tilbage til hotellet. Aftenen var til egen disposition.

Dag 4.

Vi mødtes ved bussen kl. 09.30 og kørte til Potsdam lidt uden for Berlin. Vi så Schloss Cecilienhof, hvor Stalin, Truman og Churchill holdt den berømte Potsdamkonference, hvor de delte Tyskland og Berlin. Vi spiste frokost på Meierei/ Brauerei, der ligger på bredden af søen Jungfernsee. Derefter kørte vi ind til byen Potsdam, der er meget hyggelig med sit hollandske kvarter og gågaden. Vi afrundede besøget i Potsdam med en køretur i slotsparken, hvor vi udefra bl.a. så Frederik den Stores slot Sanssouci. Vi returnerede til hotellet, hvor vi spist aftensmad.

Dag 5

Vi forlod Berlin kl. 10.00 og begav os hjemad. På vejen besøgte vi koncentrationslejren Sachsenhausen, inden vi kørte til Rostock. Der blev tid til at shoppe lidt, inden vi tog med færgen kl. 17.45. Her spiste vi en særdeles lækker og rigt varieret ”all inclusive”  middagsbuffet med rigtig mange lækre ting og  var tilbage ved Valby Station ved 22-tiden.

Tom og jeg siger tak til alle I herlige medlemmer og ledsagere, fordi I var med til at gøre turen til  en så god og festlig oplevelse med jeres dejlige humør og positive indstilling. Tak til Ulrik Andersen fra Vitus rejser og Niels Ladegaard, der havde været med til at tilrettelægge programmet.

LL og TH