Cityringen
18. og 19. februar 2020
Da
vi var ca. 50 medlemmer og ledsagere måtte Tom lave arrangementet over to dage.
Vi mødtes på Kbh. H kl.10.00 hvor vi mødtes med vores guide Frederik.
Han
begyndte straks at fortælle hvad vi skulle og gav os noget baggrundsviden. Vi
gik over til metroen, hvor han fortalte om den nye station. Vi gik dybt ned under jorden og steg
på toget og kørte til Rådhuspladsen. Her steg vi af og op på pladsen, hvor vi
fik noget historik om udgravningen til Cityringen og nogle af de
omkringliggende bygninger. Ned under jorden igen og ind i det førerløse tog og videre
til Gl. Strand, hvor det hele gentog sig, bare med andre ord. her stod vi og
lyttede til Frederiks fortællinger i stridt og koldt blæsevejr. Ned til toget
igen og videre til Marmorkirken,
hvor
pladsen omkring kirken ikke er til at kende igen. Ingen parkerede biler mere,
så pladsen så meget åben ud. Her hørte vi selvfølgelig også en masse, for Frederiks
viden var uden grænser og han talte hurtigt. Ned i dybet igen og videre til Frederiksberg Alle. Op på alléen og høre nye
ting. D
ette var sidste station inden vi tog tilbage til Rådhuspladsen og gik hen til
Axel
Tover, hvor Frederik sluttede sin omvisning med lidt snak igen.
De fire stationer vi stod af
på var alle forskellige og dem fik vi naturligvis også historierne om.
Det var en fantastisk rundtur med ham som guide.
Klokken
var nu ca. 12.45 og vi var tørstige, sultne og forblæste. Vi skulle spise på
restaurant Trio 3, der ligger på 10. etage i Axel Tower men der er heldigvis elevator og selv om vi kun måtte være otte af gangen, lykkedes det at få alle op.
Her fik vi serveret en
to retters menu. Første ret kaldtes en suppe. Den bestod bl.a. af
perlebyg, porrer og en masse grønne ting, men smagte rigtig godt.
Hovedretten
var to små stykker pighvar, ristet spidskål (tror jeg nok)
og
sovs lavet på fermenteret asparges. Til begge retter blev der servet brød og smør.
Igen
havde vi en dejlig dag med medlemmer og ledsagere.
LL