Kultur og solskin

Folk er kommet i god tid og får en snak i solskinnet

Kongesønnens bryllup

Willumsens forældre

Maleren med sin muse

Willumsens kone og børn i Paris. De levede under beskedne kår

Apollon tager imod musikeren. Willumsen og Carl Nielsen

Det store relief med flere detaljer end der er plads til her

Himlens gåde

Motiv fra Norge

Udsigt fra "Toldbodens" veranda

Endelig mad!

Omvisning på Willumsens Museum

Tirsdag den 15. maj mødtes 42 medlemmer og ledsagere i det skønneste sommervejr uden for Willumsens Museum i Frederikssund og vi nød solen mens vi ventede på vores to omvisere, og Oldtimerne kommer altid i god tid.

Det var lidt svært, at forlade udendørsområdet og gå indenfor, for der måtte kaldes nogle gange, før vi kunne løsrive os, men indenfor ventede Dina og Nette der skulle vise os rundt. Jeg var på Dinas hold og det er fantastik hvad disse omvisere kan fortælle og huske. Vi fik næsten hele Willumsens livshistorie og hans tanker om de billeder vi så. Desværre var hans skulpturer lånt ud til andre museer, men han var en meget produktiv kunstner, så der var mange malerier, skitser og et enormt stort relief, som betegner følsomhed og klogskab. Det var virkelig imponerende og stort.

Dina fortalte, at Willumsen ikke var den lysende optimist med det glade sind, men alligevel var de fleste af de malerier vi så i lyse venlige farver.

Jens Ferdinand Willumsen var noget af en 1000 kunstner, idet han var maler, grafiker, arkitekt, fotograf o.a. Han var en af pionererne bag gennembruddet i moderne dansk kunst. Han boede i Paris 1890-1894 og blev præget af den franske symbolisme. Her mødte han bla. Paul Gauguin. Willumsen har også boet i Spanien og blev her inspireret af El Greco.

 

Efter en times tid var omvisningerne færdige og vi var ved at være godt sultne og især tørstige, så vi gik til bilerne og kørte til restaurant Toldboden, der ligger tæt på Roskilde fjord. Da vi var så mange fik vi 1. salen for os selv og her kunne vi se ud på nogle sejlskibe og de har altid en vis charme.

 

Vi fik serveret deres ”Toldbodfad” der består af 2 slags sild, smørstegt rødspættefilet med hjemmelavet remoulade, æg med håndpillede rejer, hønsesalat samt to slags ost, hertil smør, fedt og lækker hjemmebagt

rug - og franskbrød.

Jamen jamen! Igen havde vi en dejlig dag med de gæve medlemmer og deres herlige ledsagere.

LL