Revy og Storm P. musserne

Revy og Storm P. museerne den 12. april


Vi var 41 medlemmer og ledsagere og da vi var så mange, blev vi delt i to hold. Hold 1 startede på Revymuseet og hold to startede på Storm P. museet og efter endt omvisning byttede vi og da det hele var færdigt mødtes vi i Hansens Gamle Familiehave.

På revymuseet blev vi mødt af Rikke, som skulle fortælle os om museet og det havde hun en stor viden om. Hun fortalte helt tilbage fra revyernes start i 1849 og op til i dag.

I 1993 åbnede museet i Haveselskabets Have under navnet Morskabsteatret. Museet flyttede 11 år senere til de nuværende lokaler i Riises landsted i Allegade og skiftede samtidig navn til revymuseet.
Mange af genstandene stammer fra Ida og Bent Froms private samling og blev overdraget til museets arkiv. Der er gamle revyplakater fra 1920´erne og 1930érne. Rikke fortalte om de ”gode gamle” revykunstnere, som vi alle kender. Liva Weel, 
Osvald Helmuth, Dirch Passer, Preben Kaas og mange flere. Hun var også god til at fortælle om hvilke årstal de havde optrådt i. Vi hørte en masse om revyerne rundt om i landet og om comedy, operette, kabaret og til sidst sluttede hun af med stand up, som er det sidste indenfor morskabsbranchen.
Hun kom langt omkring mens vi gik rundt i de små lokaler. Vi så bla. et sminkebord og kostumer, som man måtte prøve hvis man havde lyst.

I anledning af 25 års jubilæet har museet noget der kaldes ”nedslag. Det er forslag til udstillinger og der var lavet en søjle, så publikum og andet godtfolk kan hænge forslag
på og disse vil blive læst igennem og vurderet til hver måneds nye udstilling.

Efter en time gik vi til Storm P. museet og det var impo -nerende. Her havde vi en omviser med en stor viden om Storm, som var en meget aktiv mand. Han har igennem
sit ret korte liv, lavet 60.000 tegninger hvoraf museet har 33.000 af dem. Der er ikke plads til alle tegninger, men der er et bord med en glasplade, som kaldes ”rodebordet”.
I midten er der en kulørt cirkel, delt op som lagkagestykker med title r på hans værker.Her kan man trykke på det man vil se og der vælder en masse tegninger frem, som man kan flytte rundt på og forstørre, som man havde lyst til.
Storm P. var en meget driftig mand. Oprindeligt skulle han have været slagter ligesom sin far, men heldigvis rettede han  sig ikke efter faderens ønske. I Stedet blev hanbladtegner, maler, skuespiller (mindre god) og forfatter. Han malede en mængde malerier på sin egen lidt naivistiske måde. Tilsyneladende kunne han godt lide svulmende kvinder. Han var gift to gange, men fik ingen børn.

Da vi havde set på mange tegninger og malerier, kom vi til hans arbejdsværelse, som står som det så ud i fordums tid.

Godt mætte af alle de indtryk fra begge museerne, spadsere vi det korte stykke vej til restauranten, hvor vi skulle have stillet både vores tørst og sult. Der kom fade med lækre sager som sild, lun rødspættefilet med tilbehør, lun flæskesteg med knasende sprøde svær og rødkål, æg med rejer, hønsesalat og brieost.

Det var igen en dejlig dag med Oldtimerne og deres søde hustruer.


L.L.