Sommertur 2012

Sydsjælland til lands og til vands  

 

Den 24. maj kl. 9.15 mødtes vi ved Valby st. hvor vi blev hentet af en bus fra Egons busselskab. Humøret var allerede højt for vi skulle på årets sommertur og det var strålende solskinsvejr. Vi skulle sydpå og efter en behagelig køretur, med Lars som chauffør, kom vi til Næstved havn og steg om bord i en båd, som sejlede os på en rundfart i 1½ times tid, og sluttede i Karrebæksminde havn. Vi skulle have været et smut forbi Gavnø slot, men det kunne ikke lade sig gøre p.g.a. at der var meget lavvandet. Vi nød alligevel sejlturen i den smukke natur, hvor buske og hække stod i fuldt flor og hvor svanerne enten lå på rede eller svømmede rundt i vandet.

Fra havnen på Enø gik vi over ”Græshoppen”, som broen mellem Karrebæksminde og Enø kaldes, her ventede bussen, for vi skulle køres videre til ”De hvide Svaner” i Karrebæksminde. Kroen er en meget charmerede og velholdt firelænget gård og her skulle frokosten indtaget og sikken en frokost. Vi var ret sultne for mange af os havde været tidligt oppe, for at nå ind til bussen. Vi følte os velkomne allerede da vi så de fint dækkede borde og gik hurtigt i gang med sildene og det dejlige brød der stod parat. Da de var spist kom der fiskefileter, røget laks og rejer. Som en lille lun ret blev der serveret tarteletter. Her var nogle af os ved at være mindre sultne, men vi skulle ikke slippe så let, for herefter kom flæskesteg med svær, som nemt kunne tygges og der var både rødkål og surt til. For at være sikker på, at vi ikke skulle gå sultne fra borde, var der også frikadeller og endelig kunne vi afslutte med to slags oste.

Da vi havde siddet og sundet os lidt kom kaffen frem og da vejret var så skønt, som det var, tog mange af os den med ud på gårdspladsen og drak den dér. Værten René Sandberg, på Guitar og en keyboardspiller, spillede og sang, så det var en fornøjelse og dem der havde lyst, og energi, kunne tage sig en svingom.

Kl. 16.00 steg vi igen på bussen, for nu skulle vi hjemad men selv efter en fornøjelig og lang dag, var Flemming alligevel i hopla til at fyre nogle af sine vittigheder af, indimellem afløst af Finn Maymann. Vores friske chauffør, fandt hurtigt ”tonen” og morede sig vist godt over dem og kom selv med nogle morsomme kommentarer. Efter en dejlig dag med medlemmer og ledsagere, sagde vi pænt farvel til hinanden da vi nåede til ved Valby st.
LL