Jetpiloten 2016

Fra jetpilot til søskipper

19. januar mødtes 34 medlemmer og ledsagere på Mediehøjskole for at overvære kaminpassiaren, der denne gang blev afholdt af Finn Sylvest Jensen, der fortalte om sit liv og karriere fra frem til nu.

Det var planlagt at passiaren skulle afholdes i Auditoriet, men på grund af en stor vandskade i efteråret 2015 forventer man ikke, at kunne tage auditoriet i brug før tidligst i marts 2016.

I stedet blev arrangementet gennemført i kantinen, hvor Finn Hurtigkarl havde dækket op først til kaminpassiar og senere til middag.

Finn Sylvest Jensen startede helt fra sin tidlige barndom i Hillerød, hvor han sammen med sin moder havde måttet leve under fattige forhold, idet hans fader ret hurtigt forlod familien.

Som niårig lærte han at tjene sine lommepenge ved, at være caddy for de "rige" golfspillere og herigennem lærte mange af de "fine" borgere at kende.

I starten af dette forløb måtte han som mindreårig kun gå 9 huller og fik kr. 2,50 for dette, som noget ældre måtte han gå 18 huller og tjente kr. 5,00 pr. runde. Han kunne nå flere runder pr. game og bar ofte to golftasker af gangen, så efterhånden tjente han et pænt beløb, som han sparede sammen, indtil moderen uden Finns viden, havde brugt langt de fleste af hans penge.

Drømmen hos drengen var enten at blive søkaptajn eller luftkaptajn, så starten blev en måned og 4 dage på et skib (heraf 31 dage med søsyge) så var den karriere slut.

I stedet startede han på flyveskolen i Avnø og det blev vendepunktet på hans liv, der via 12 år i flyvevåbnet fortsatte i mange år hos Sterling Airways, sluttende som instruktør.

I de senere år har Finn været kaptajn på turistbådene på Slotsøen i Hillerød, som han føler stor glæde ved, især at se børnenes forventningsfulde og glade ansigter.

Finn´s foredrag blev krydret med mange sjove episoder og billeder fra livet som luftkaptajn, hvor han fløj verden rundt med Sterlings mange gæster.

Efter det spændende foredrag var Finn Hurtigkarl klar med en utrolig lækker middag, bestående af: Bagt laks med krydderurter og okseculotte. Hertil var der flødekartofler og bagte rodfrugter, efterfulgt at en lækker appelsinfromage med flødeskum og crunch på toppen og kaffe.

Det var helt tydeligt, at alle havde nydt både at høre om livsforløbet og den efterfølgende gode middag.

FK