Arken

29. oktober var  48 medlemmer og ledsagere på besøg på "Arken", for at opleve udstillingen med værker af Bjørn Wiinblad.

Vi mødtes i forhallen og sædvanen tro i rigtig god tid. Kl. 10.15 hvor vi skulle starte, blev vi opdelt i to hold med to guider. De viste os rundt i nogle rum, der var spækket med værker B. W. og vi fik fortalt historier om ham og hans mangfoldige arbejder. Han var udlært som typograf, men fandt hurtigt ud af, at han ville gå kunstnervejen. Der var dog en del af hans samtidige, der tvivlede på at det var kunst, men  håndværk han beskæftigede sig med. Ikke desto mindre tjente han mio. af kr. Alene royalties inbragte ca. kr. 40 mio om året, fra det tyske firma Rosenthal. B. W. er kendt for sine glade farver og runde og spidsnæsede hoveder med mandelformede øjne, men han var også en habil pianist. Han har udstillet på Victotia og Albert Museum i London, Museum of Modern Art i New York og på Kunstindustrimuseet i København. Han udsmykkede alt fra amerikanske krydstogtskibe, juleplatter, spillekort, pudslespil o.m.m.a. og han mente, at uanset om det var skibe eller indpakningspapir der skulle dekoreres skulle man gøre sig umage. Han kan vel kaldes for noget af en multikunstner for han har også stået for designet af mega store tæpper og kostumer til teaterforestillinger. I mange hjem hænger der sikkert hans muntre platter. Han har lavet, måske den første kuglegrill, formet som en løve. Jeg kunne blive ved med at remse hans projekter op, men kig på billederne. Bjørn Wiinblad blev født i 1918 og døde i 2006. han er begravet på Søllerød Kirkegård.

Efter endt omvisning, spiste vi frokost i caféen, hvor vi fik serveret en dejlig frokosttallerken afsluttende med kaffe.

Det var en rigtig dejlig dag sammen med de gode GOT medlemmer og ledsagere.

LL