Kaminpassiar

 

Kaminpassiar 20. februar 2019 


Denne gang blev den afholdt i Taastrup på en god grill restaurant for at gøre det hyggeligere for de 32  tilmeldte deltagere.

 

Bjarne Nielsen er udlært typografisk håndsætter i 1968. Han har bl.a. været fagteknisk konsulent i Dansk Typograf- Forbund og næstformand HK/industri og HK/privat samt siddet i adskillige faglige udvalg. Han gik på pension for 8 år siden.

 

Bjarne Nielsen fortalte om de forskellige komplikationer, der historisk har været mellem de forskellige grafiske fagforbund for til slut at blive et forbund – Grafisk Forbund og hvordan de blev optaget i HK/industri 1999 og hvorfor.

 

Han indrømmede, at det havde været en god branche for arbejdstagere med høje lønninger og gode arbejdsforhold, men at arbejdsgiverne også tjente gode penge, - det kunne man se på deres bilpark. Han nævnte bl.a. at Tom Hilfling kørte rundt i en BMW 730, det samme som ministrene på Christiansborg også kørte i, men at hans bil højlydt kunne spille melodien Internationale, hvilket han så gjorde hver gang han var til møde på Lygten vedr. uddannelser og lærlinge forhold.

 

Ved den efterfølgende middag blev der snakket meget nostalgi. Det var alt i alt et foredrag om de forskellige fagforbunds historie gennem tiderne. Bjarne Nielsen fik overrakt en speciel flaske ostesnaps fra Bornholm af Flemming Krogdahl, som tak for et et godt foredrag samt for en flot boggave ”striden om Grafisk Forbund” fra Bjarne Nielsen, som han selv var forfatter til, til de fremmødte deltagere. 

 

 

TH