Designmuseum DK

J.P. tager lige en slapper

Møblerne fra TV

Omvisning på Designmuseum Danmark den 24. april 2019

 

Designmuseum Danmark deltager i den internationale fejring af 100-året for Bauhaus med en stor forskningsbaseret udstilling 'Bauhaus #itsalldesign'  – udviklet af Vira Designmuseum og Bundeskunsthalle Bonn. Udstillingen behandler for første gang alle aspekter af skolens aktiviteter og betydninger og beskriver, hvordan vor tids design og designere viderefører Bauhaus-arven. Udstillingen viser, hvorfor design som forandringsmetode udviklet på Bauhaus, stadig kan skabe den bedst mulige verden. (Citat fra DMs hjemmeside)
Dette startede vores meget vidende guide med at fortælle en masse om,
mens vi så plakater der viste hvad der var designet på skolen og hvor langt fremme i skoene de var. Eksv. var der bygget huse, som nærmest bestod af firkantede kasser, så man nemt kunne udvide dem og bygge dem højere.

Det markante var også, at der var indrettet værelser til børnene, hvad der var meget ualmindeligt på den tid. Ligeledes var der lavet brætspil f.eks.  s kak, hvor der var lavet anderledes og mere enkle brikker. Farverne på børnenes legetøj var højrøde og andre stærke farver. Vi fik mange andre interessante ting at vide omkring Bauhaus-skolen.

Da fortællingen om dette sluttede kunne vi selv gå rundt i en halv times tid inden vi skulle spise frokost. Der er så utroligt mange mere eller mindre smukke ting at kigge på. Vindermøblerne fra tv udsendelserne ”Danmarks næste klassiker” var udstillet, men vi måtte ikke røre dem kun kigge.

Da tiden nærmede sig spisetid gik vi de ca. 200 m. til Cafe Oscar, hvor Henning havde bestilt Stjerneskud til os. Inden vi spiste delte Henning entrebilletterne til museet ud, så dem der havde lyst og energi kunne gå der ind igen efter vi havde spist. Stjerneskuddene kom ind rygende varme med både dampet og stegt fiskefileter, masser af rejer, asparges kaviar og en god dressing. De smagte herligt og det faldt i god jord, at klubben gav det første glas til maden. Vi sluttede af med kaffe og en dejlig æbletærte.

Igen havde vi en dejlig, lærerig og munter dag med de gode medlemmer af Grafisk Old-Timer og deres ledsagere.


LL.